2020. január 22. szerdaVince, Artúr
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kukucsi, ungabunga és pisiszünet: Berlusconi csúcsformában

2011. november 10. 10:58, utolsó frissítés: 11:22

Hamarosan állást keres a csibészes mosolyú, dzsigoló-módra festett hajú és lehengerlően közvetlen öregúr. YouTube-összeállítással búcsúzunk.


Eddig sem volt egy különösebben színes és izgalmas társaság, de Silvio Berlusconi lemondásával végképp egy szürke gittegyletté válik a G20-ak köre. Mert mikor lehet majd teli szájjal röhögni egy Angela Merkelen, mikor fogjuk a fejünket Barack Obama egy csínytevése miatt, és ki tudja elképzelni Hu Jintaót, amint egy obszcén beszólással megbotránkoztatja a fél világot?

Gondoljunk csak bele: melyik politikus dicsekedhet azzal, hogy egy unalmas csoportfotózást úgy fel tud dobni, hogy 600 ezren nézik meg YouTube-on a felvételt? Berlusconinál ki tud könnyebben diplomáciai botrányt kavarni, élő adásban bókolni, bátorítani és reményt adni? És ki fogja legközelebb megmutatni, hogy milyen az, amikor egy politikus saját orrából nassolgat?

Alább egy szubjektív és távolról sem teljes összeállítás következik az olasz miniszterelnök emlékezetes bakijairól.


2009-es NATO-csúcs: vörös szőnyeg, a házigazda Angela Merkel kancellár fogadja, pontosabban fogadná, ha nem csörögne az a fránya mobil.Ismét bevonulás, ismét Merkel: ezúttal Berlusconi bújócskázik egy kicsit.
Nem kis botrányt kavart, amikor 2003-ban – az EU soros elnökségének élén – Berlusconi náci kápóhoz hasonlította Martin Schulzot, az EP szocialista frakciójának német vezetőjét.
2010-ben egy eltévedt kamera lencsevégre kapta a hosszan tartó, tartalmas Berlusconi-Kadhafi barátság egy kevéssé felemelő pillanatát.
Az alábbi felvételt elnézve Barack Obama amerikai elnök sem hullat sok könnyet bukott kollégájáért.
Így adja egy politikus tudtára egy first lady, hogy nem puszipajtások.

Berlusconi miatt még II. Erzsébet brit királynőnek is elgurult a pirulája.Van egy dolog, amivel sajtótájékoztatón, Oroszországban nem illik poénkodni. Berlusconi mégis megteszi.
Kis művészettörténeti gyorstalpaló Berlusconi módra.
Mi jut eszébe egy miniszterelnöknek egy védőruhás nő láttán?
Így bókol egy beszélgetőműsorban. A lényeg: "Ön szebb, mint amilyen intelligens" - mondta Rosy Bindinek. Ezt követően közel százezren írták alá azt a petíciót, amely szerint a miniszterelnök szexizmusa a nőkre és a demokráciára nézve is sértő.
Kedves, családias intermezzo egy nyilvános beszélgetésen.
Alább pedig egy no comment-kategóriás bónuszfilm.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS