2019. november 18. hétfőJenő
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Transindex-verseny: mit vehetünk az ócskán 10 lejért?

szerk. 2011. október 05. 11:19, utolsó frissítés: 11:32

Tényleg megéri kijárni az ócskapiacra? Szerkesztőségünk szombat reggel letesztelte, mit lehet ott 10 lejért vásárolni. De ki járt a legjobban?


Ócskapiacra járni igazi életforma, annak is, aki elad, annak is, aki rendszeresen így szerzi be a használati tárgyait. Több érv is szól mellette: igazán környezetbarát vásárlási mód, és egyúttal benne van a vadászszellem és az alkudozás öröme is.

Arról már nem is beszélve, hogy trendinek is számít potom pénzért itt beszerezni a retró cuccainkat. Mindehhez már csak bónusz a hamisíthatatlan miccsszag és a kavargó tömeg. Bár egy ócskapiac-amatőrnek 10 perc után már csak fut a szeme a sok kacaton, aki rutinos, az gyors szkenneléssel rögtön kiszúrja a „best buy” kincseket.

Melyik volt a legjobb vásár?

A Transindex csapatban mindkét típusú vásárlóból akad. Szombat reggel 9 órakor a kolozsvári Ószer bejáratánál gyülekeztünk, ahol mindenki kézhez kapta a maga 10 lejét, és megkezdődött a nagy megmérettetés. Szerkesztőségi versenyünkben időkorlát nem volt, de átlagban másfél óra mindenkinek elég volt arra, hogy megtalálja, amiről azt hitte, hogy azt kereste.

Volt, aki ennyi pénzből tetőtől talpig felöltözött, vagy egyből öt krimivel gazdagította a könyvtárát, de olyan is akadt, aki semmi megvételre érdemeset sem talált 10 lejért. Pedig ennyiből pl. jóllakni is biztosan jól lehet az ócskapiacon.

Az alábbi fotókon szereplő szerzemények mind összesen 10 lejbe kerültek. Döntsétek el ti, hogy ki nyerte meg ezt a versenyt!

Ezüst nyaklánc (Ószer)Ezüst nyaklánc (Ószer)


Két művészeti magazin, az egyik német nyelvű régiség 1912-bőlKét művészeti magazin, az egyik német nyelvű régiség 1912-ből


Fehér blúz: Zara, fekete szoknya: Oasis, magassarkú cipő: Victoria Jayne (Ószer)Fehér blúz: Zara, fekete szoknya: Oasis, magassarkú cipő: Victoria Jayne (Ószer)


Poló: Diesel, hosszúujjú trikó: L.O.G.G, kardigán: Esprit (Ószer)Poló: Diesel, hosszúujjú trikó: L.O.G.G, kardigán: Esprit (Ószer)


Farmer: Kate Moss, kiegészítő: fém-karkötő (Ószer)Farmer: Kate Moss, kiegészítő: fém-karkötő (Ószer)


Sárga gyapjú táska, sárga térdzokni (Ószer)Sárga gyapjú táska, sárga térdzokni (Ószer)


Női pulóverek: Esprit és Colors of the World (Ószer)Női pulóverek: Esprit és Colors of the World (Ószer)


Öt könyv: Nemere István: A Triton-gyilkosságok, Georges Simenon: A sárga kutya, A türelmes Maigret, Ruth Rendell: Gyilkosság a kriptában, Lallier: Vérbosszú Öt könyv: Nemere István: A Triton-gyilkosságok, Georges Simenon: A sárga kutya, A türelmes Maigret, Ruth Rendell: Gyilkosság a kriptában, Lallier: Vérbosszú

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS