2019. január 19. szombatSára, Márió
-1°Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Több százan várták Kolozsváron a H&M üzletének megnyitását

Gál László 2011. szeptember 15. 17:05, utolsó frissítés: 17:24

Első kolozsvári márkaboltjuk megnyitásakor hosszú sorokban álltak a vásárlók. Azt mondják, megéri várni, mert jó az ár-minőség arány.


Amikor beléptem Kolozsvár egyik nagy bevásárlóközpontjába, még nem tudtam, hol van az üzlet, amelynek a megnyitójára érkeztem. De nem egészen tíz másodperc elég volt ahhoz, hogy felfedezzem, merre kell mennem. Negyedórával a 11 órai nyitás előtt

több száz emberből álló sor kígyózott az előcsarnoktól az üzlet bejáratáig.

Az első sorban állók már reggel nyolctól vártak Kolozsvár első H&M üzletének a megnyitására. A teljes képhez az is hozzátartozik, hogy az üzletlánc az első száz sorban állónak/vásárlónak 80 lejes vásárlási utalványt ajándékozott, tehát nem pusztán az eszeveszett vásárlási láz miatt tülekedtek a bejáratnál.

Sor az üzlet előttSor az üzlet előtt


A dolgozók ünnepelnek és várják a vásárlókatA dolgozók ünnepelnek és várják a vásárlókat


Az üzlet bejáratánál kordonok, biztonsági őrök, piros szalag és táncikáló dolgozók fogadtak. A főként fiatalokból és középkorúakból álló tömeg kedélyesen csevegett, zsibongott, érzékelhető volt a várakozással teli izgatottság, amelyet csak fokozott a visszaszámlálás: még tíz, öt, majd egy perc. Közben a háttérben lágy zene szólt.

Fél perc nyitásig, a szalagkordonokat átrendezték, már csak a sor elejéről lehet bejutni az üzletbe. A tömeg rajtra kész. Zenét is váltottak, a The Black Eyed Peastől az I Gotta Feeling szól. Tíz, ..., kettő, egy és nyitás. Megindult az első 40-50 fős csoport az üzlet felé. Majd szünet, amíg azok szétszóródnak a ruhák között, és csak akkor mehet a következő csoport. Így, sorban lehetett csak bejutni. A negyedik csoporttal egy idős bácsi is bemegy – szerintem eltévedt –, a régi idők emlékére egyszerűen csak beállt a sorba. Látszik is az arcán, hogy nem érti, most miért van ekkora felhajtás. A lánya jön felvilágosítani, és kivezetni őt az üzletből.Negyedórát kell várni, míg a későn érkezők bejuthatnak, közben már a leggyorsabbak el is hagyják a boltot. Az árak kedvezmény nélkül is "barátiak", egy női ruha 150-200 lej körül mozog, egy férfiing 100 lej. Férfi és női farmert egyaránt 150 lej körüli áron vehetünk. Az üzlet zsúfolásig megtelik, mindenki válogat, felpróbál és a tükörben nézi magát. Közben pedig megbeszéli az ismerősével, hogy a fűzöld nadrágot vagy sötétkék kardigánt éri meg inkább megvenni. A vásárlókat kérdezem.

Orsolya: Fél tíz körül értem ide, de akkor már egy szalag választott el az első száztól, ezért elmentem, és csak a nyitásra jöttem vissza. Nem akartam még másfél órát itt állni. Eddig Brassóban jártam H&M üzletben. Örülök, hogy most itt is van,

mert nagyon jó a márka ár-minőség aránya.

Johanna: Körülbelül tízkor érkeztem az üzlethez a családommal. Már a turkálóból ismerjük a márkát, és nagyon meg vagyunk vele elégedve. Jobb minőségűek a termékeik, mint más üzletekben, hasonló árban kapható ruhák. Bár vannak az életben fontosabb dolgok is, azért örülünk, hogy megnyílt ez az üzlet.

Az első vásárlók betódulnakAz első vásárlók betódulnak


Csongor: Az első 60-ban voltam, mikor negyed tízkor ideértem. Azért jöttem ilyen korán, hogy kapjak egy 80 lejes vásárlási utalványt. Aztán az utalványokat az érkezők között össze-vissza kezdték el kiosztani a kisegítők, ezért először többen nem kaptunk, pedig kellett volna. Sokan ezért el is mentek. Viszont kb. harmincan elmentünk reklamálni a menedzsernek, aki végül nekünk is adott egy-egy utalványt. Nekem az ismeretségi köröm hívta fel a figyelmem a márkára, mert minőségi és olcsó. Már voltam Brassóban és Németországban is ilyen üzletben. Egy rossz dolog van abban, hogy most megnyílt az üzlet Kolozsváron is. Eddig egyedi lehettél, ha egy H&M-es nadrágod, cipőd vagy dzsekid volt, most mindenki ilyen cuccokban fog járni, másokon is fogod látni.

Egy óra elteltével az emberek már a kasszánál állnak a több méteres sorban. Úgy néz ki, ez a nap számukra már csak erről szól.

Az eltévedt idős bácsiAz eltévedt idős bácsi

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS