2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szex-shopban énekelnek a pópák

S.M. 2003. április 10. 17:26, utolsó frissítés: 17:26

Bordélyházak, szex-shopok, fegyverüzlet és vágóhíd. Hogy mi a közös bennük? Az ortodox papok mindegyiket hajlandók #b#megáldani#/b#. A "Szemtanúk" újságíróinak újabb leleplezõ riportja.

Húsvét környékén az ortodox keresztények gyakran végeztetnek házszentelést otthonukban. A papok közül azonban néhányan nem csak a híveik otthonában hajlandók a szertartásokra, hanem olyan helységekre is áldásukat adják, amelyeknek tevékenysége -- finoman szólva -- ellenkezik az ortodox dogmával és tanításokkal: kaszinókra, éjszakai klubokra, szex-shopokra, fegyverüzletre, abortuszokat végzõ orvosi rendelõkre, sõt bordélyházakra.

Az inkognitóban filmezõ, (az Evenimentul zilei és a Prima TV közös riportercsoportja), a Szemtanúk most papokat próbált meg beszervezni arra, hogy ilyen "tisztátalan" helyeket megszenteljenek. Tíz papot sikerült is meggyõzniük, mivel "mindig jól jön egy kis jövedelem-kiegészítés".Tangabugyi volt az ajándék

Az egyik bukaresti szex-shop tulajdonosa -- istenfélõ ember lévén -- elég nehezen engedte át a filmeseknek az üzletét. A papok állítólag sokkal készségesebbek voltak, amikor kiderült, hogy milyen természetû helyre hívják õket. Cristian Matei, a bukaresti Ghencea temetõ templomának papja feszélyezettség nélkül lépett a vibrátorokkal és óvszerekkel telített üzletbe, meggyújtotta a gyertyákat, kinyitotta a Bibliát és isteni áldást mondott rá. Utána belemártotta kis seprûjét a szenteltvízbe, és behintette vele a polcokon sorakozó fehérnemûket, vibrátorokat, szado-mazo kellékeket, és felfújható nõ-babákat.

Az utcai járókelõk egy igazi vallási szertartásnak lehettek a fültanúi: "Hallelúja! Isten áldd meg ezt a helyet és mindazokat akik belépnek ide" -- énekelte a pap. A húsz perccel késõbb távozó egyházi ember táskájában a 300 ezer lejes tiszteletdíj mellett azonban egy tangabugyi is lapult -- ajándék a feleségnek.

Panait pópa -- a következõ egyházi ember -- szintén lelkiismeretesen megáldotta a bolt tulajdonosait és vevõit, és távozás elõtt még szemügyre vette az árut. A pópa figyelmét különösen egy potencianövelõ krém kötötte le, amit nagyon hasznosnak nyilvánított, mivel elbeszélése szerint õt is sok asszony keresi fel, hogy segítsen ezügyben. A riporterek nagylelkûen megajándékoztak a kissé borsos árú krémmel az ennek szemmel láthatólag örvendõ papot. Az üzlet tulajdonosa, aki mindvégig az utcán tartózkodott, késõbb elmesélte, hogy nagyot néztek a járókelõk, amikor hallották, hogy a pópa a szex-shopban énekel.


"Mária Magdolna is így kezdte"

A következõ csalihelyszín egy bordély volt, amit Playboy fotókkal és prostituáltnak öltöztetett újságírókkal tettek autentikussá. Az oda hívott pap, Sasareanu atya útközben az autóban elmesélte, hogy már öt éve rendszeresen megáld egy bordélyt. Különben is õ egyetért a bordélyházak létesítésével, az unokaöccseit is el akarja vinni az egyikbe, hogy tanítsák ki õket, mert még szûz mind a kettõ. A pópa ezenkívül hosszasan ecsetelte, hogy milyen fontos az Isten szolgája számára a férfiassága, anélkül nem lehet senki igazi pap.

A helyszínre érkezve Sasareanu atya felmérte az "árut", megsaccolta a korukat, majd válogatni kezdett köztük az unokaöccsök számára. "Te melyik vagy, a szadista vagy a mazochista" -- kérdezgette a fülig pirult ál-prostituáltakat. A szentelési szertartással öt perc alatt végzett, majd újból a lányokkal kezdett foglalkozni. Elmondta, hogy a prostitúcióban nincs semmi rossz, elvégre Mária Magdolna is így kezdte, és mégis üdvözült. Sasareanu emellett kifejtette liberális nézeteit a változatos szerelmi praktikákról, és az egynemûek egyházi házasságáról.


Egyházi áldás az abortuszra

A Szemtanúknak sikerült olyan pópákat is találniuk, akik hajlandók voltak nem csak szex-shopokat és bordélyokat, hanem vágóhidakat, fegyverüzletet, és egy abortuszt végzõ nõgyógyászati klinikát is megáldaniuk. A vágóhidra hívott papot nem ejtette zavarba, hogy ezen a helyen állatokat ölnek meg, hanem kijelentette, hogy õ marhahúst kér, mivel problémái vannak a vércukorszintjével.

A klinikát megáldó pap elõbb megkérdezte, hogy az illetõ épületben végeztek-e már abortuszt vagy a jövõben sor fog-e rá kerülni. Az igenlõ válasz mégsem rettentette el Isten szolgáját. A fegyverüzlet megszentelésére felkért pópa elõször mosolygott azon, hogy mire kérik, de aztán belement az üzletbe.

A Román Ortodox Egyház Kánonja megtiltja bizonyos helyek megszentelését. Azokat, akik prostitúciót ûznek vagy támogatnak nincs helyük az egyházban. A gyilkosság, a prostitúció és a lopás súlyos bûnnek számít, az Egyház és a Szentírás keményen bünteti õket. Ebbõl magától értetõdik, hogy egyetlen pap sem áldhatja meg azokat, akik ezeket mûvelik.
Ezért a bordélyok, vágóhidak és abortusz-klinikák megáldása ellenkezik a keresztény törvénnyel. A pópák csak a kitagadás terhe mellett léphetnek be egy ilyen helyiségbe. Természetesen voltak papok -- szép számmal -- akik udvariasan, de kategorikusan megtagadták a kérést.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS