2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Új helyen, de a régi: a kolozsvári ócskapiacot teszteltük

Kún Ákos 2010. június 22. 11:33, utolsó frissítés: 12:50

A hely rendezettebb, áttekinthetőbb, sőt már tábla is hirdeti, hogy itt sok a felesleges holmi. Az áru sem porban-sárban hever, sokkal tisztább minden.


Kipróbáltuk a régi-új ócskapiacot, méghozzá stílusosan: egy régi Skodával érkeztünk. Az autó természetesen megmakacsolta magát, útközben a kipufogódob apróbb átalakulásokon ment keresztül. Próbáltunk cserealkatrészt keresni a piacon, de nem jártunk sikerrel - járt a piacra egy Skodás úr, de régóta nem látni.

>> Kolozsvár: a Bobâlnei utcába költöztetik az Ószert >>

Az új helyszínre leginkább gyalog érdemes menni, vagy tömegközlekedéssel. Parkolóhelyet nehéz kapni, biciklit sem könnyű lezárni. Ezeket az apró kényelmetlenségeket leszámítva nem rossz az új placc: rendezettebb, áttekinthetőbb, sőt már tábla is hirdeti, hogy itt sok a felesleges holmi.

Az áru sem porban-sárban hever, sokkal tisztább minden. Ennek persze az ára is megvan, kerek egy lej fejenként a beugró, de ennyit bőven megér.

Az ócskapiac-fíling azért nem marad el, a bejáratnál esős időben bokáig érő sár fogad, és benn is tócsák között kell ugrálni. De se cipőt, se nadrágot nem kellett mosnunk, miután hazaértünk, ez már haladás.A felhozatal nem változott, az eladók száma viszont csökkent, a piac fele üresen állt. Lehet, hogy az utóbbi napok rossz időjárása, vagy csak az új hely bátortalanította el az embereket, de reméljük, nem fog csökkenni a piac mérete. A múltheti ócskázáshoz képest feleannyi időt töltöttünk el, pedig fotók is készültek (kaptam is ajánlatot a gépemre, de egy lejért nem akartam megválni tőle).

A kínálat a szokásos: izék, bigyók, kütyük, régiségek, cipők minden mennyiségben, háziállatok, könyvek, sőt fogkefe is akad. Érdemes kimenni, ha nem egyébért, nosztalgiázni. Fütyülős kulcstartók, kazetták, villogó talpú cipők, téglányi mobiltelefonok. Amit kidobtunk pár éve, és most visszasírunk, azt meg lehet venni.

Én a múlt héten egy Game Boy-t vettem, most pedig egy új játékot hozzá. Pont azt, amivel harmadikban ütöttük el az időt a buszon osztálykirándulások alatt. Fel is hívtam azt, akinél annak idején sorban kellett állnunk, hogy kölcsönadja, most már ő akarja elkérni tőlem. Csak ezért is megérte kimenni.


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS