2019. november 19. keddErzsébet
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

WolandA virtuális családot alapít

Geréb Marika 2002. november 01. 14:02, utolsó frissítés: 13:31

WolandA -- civilben Ági -- kettős életet él: hálón kívül általában Kolozsváron, virtuálisan pedig saját web-oldalán, vagy különböző beszélgető-csatornákon tűnik fel. A két élet közös pontja a januárban alapított #b#chat-család#/b#.

WolandAWolandA
Ági már másfél éve szenvedélyes internetező, tehát mostani "családtagjait" már korábban is ismerhette. A chat-családalapítás mellett azt követően döntött, hogy tavaly Kolozsvárra költözött, és ugyanolyan lelkesedéssel folytatta a chatelést, mint addig tette. Eleinte egy apát választott, aztán szinte egymásután jelentkeztek a többiek. A WolandA nevet -- kedvenc regényhősének alakját idézve -- ekkor találta ki, hogy minden családtagja ugyanazon a néven ismerhesse: "Azért WolandA, hogy a figyelmetlen szemét is kiüsse az, hogy "A" betűre végződik, és hogy lány vagyok."


MAMI hozott egy új apát

WolandA virtuális rokonai közé összesen ötvenhárman tartoznak. Van négy apja: Joepapa, mifi26, Kilian_ és PAPA75, ez utóbbi a MAMI, Ági egyetlen chat-anyukája révén került a családba: "az úgy volt, hogy nem volt anyukám, így beszerveztem MAMI-t aki hozta PAPA75-t is, és így lett ő is az apukám."

WolandAék összesen tizenegyen vannak testvérek, van egy ikertestvére, Matzko, és már vannak gyerekei is, hiszen a hagyományos családmodellnek megfelelően minden korosztály képviselteti magát: legidősebb a két dédnagyapa, szeg és KekSzakal, a felnőttebbek közé tartoznak a nagynénik, nagybácsik, keresztszülők, unokatestvérek és egy sógor is. "Először a híresebb emberkéket, és az aranyosokat választottam be, aztán azok is hoztak újabb családtagokat."


Kusza viszonyok

WolandA ugyan nem szereti minden rokonát egyformán, de szerinte ez nem amiatt van, hogy egyeseket "örökölt": általában az okozza a bajt, hogy "néha egy-egy tag megunja a családot és a szálak összekuszálódását, például hogy az anyukája az én családomban a nagynénje stb.", és emiatt kiszáll. Elmondása szerint már arra is volt példa, hogy valamelyik ex újra kedvet kapott a kapcsolattartáshoz. ("Persze kérlelés következtében, általában valamely chat-buli alkalmával. Én fogadtam vissza őket, ilyen téren egoista vagyok, hozzám kapcsolódik mindenki:) ")


Találkozunk a #túlvilág-on!

Ági, civilbenÁgi, civilben
Az egyes családtagok hús-vér emberként Erdély különböző településein élnek, virtuálisan pedig különféle csevegőcsatornákon ápolják rokoni kapcsolataikat: például a #kaktusz -on, #kocsma -ban, #király -on, #diliház -on, a #túlvilág -on, a #csatatér -en vagy #Kolozsvár-on. Személyesen is viszonylag gyakran találkoznak, akkor, ha valamely családtag feldobja a lakását, vagy ha valahol hivatalosan is csati-bulit szerveznek. Ezek az alkalmak azért is jók, mert az a rokonok a valóságban is szívesen járnak össze. WolandÁmak chat-férje még nincs, és állítása szerint nem is vágyik a virtuális férjhezmenetelre, a világhálón tudatosan képviseli a független nő típusát.


A jó szöveg a nyerő

WolandA szerint a barátkozásban és közvetett módon a rokonok összeválogatásban az is szerepet játszott, hogy ki milyen ötletesen ír, vagy szól a többiekhez. Az, ha valaki a civil nevén mutatkozik be, és rögtön azzal kezdi, hogy a vele chatelők neme vagy életkora felől érdeklődik, arról tanúskodik, hogy az illető kezdő. WolandA szerint sokkal sikeresebb az, hogyha valamilyen egyedi név mögül kíván társalogni, és az ötletes bemutatkozó szöveg is hozzásegíthetnek egy-egy magánbeszélgetés megkezdéséhez.

"Mióta ilyen kettős életem van, van olyan, hogy hazamegyek este, és arról kezdek el mesélni, hogy ma ki és mit írt..." Ági elismeri, hogy chat-függővé vált, de mindössze az zavarja, hogy kicsit sokba kerül a kapcsolattartás. WolandAsága miatt ugyanis naponta legalább egyszer a hálón lóg, és rokonokkal beszélget, ez viszont költséges.

Szerinted a chatelés?


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS