2019. november 13. szerdaSzilvia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Senki sem számított a spanyol inkvizícióra

szerk. 2002. október 29. 10:26, utolsó frissítés: 09:31

Csúcspillanataiban teljesen atipikusan volt "romániai magyar" az elsõ, egyébként poénmentes produkciókat is felvonultató Erdélyi Humorfesztivál. Az abszurd alkalmasint olyan magaslatokra hágott, hogy a rafináltabb humorérzékkel rendelkezõk sem úszták meg szárazon.


Mi vagyunk a rühes parasztok! -- A Sanepid szíves figyelmébe ajánljuk ezt a fertõt.


Könczey Elemér a megnyílt karikatúra kiállítása felett érzett örömében bárkit lerajzolt, ha volt képe hozzá. Könczeynek a Transindexrõl, meglepetés, ez jutott az eszébe...Szabó Attila vízszintes képkiállítása. A mûvészet lábbal tiprása megengedett, sõt egyenes kívánatos volt, arról nem is beszélve, hogy a nagyi otthon megnézhetett a tévében.


Az Élboyosok pszeudo-improvizatív elõadásának sikerült a harmadik nap dugig megtöltenie a Brassai dísztermét. Meg hát 2x is elsírták a vicc halálát, ugyanis a Gálaesten ismét kiderült, mi az egyetlen helyes válasz a Hazakísérhetlek? kérdésre.


Egy mindenkiért-mindenki egyetért! abban, hogy Monty Python nélkül nem megy. A Nagy Angol Klasszikusok bemutatása hatásos ötletnek bizonyult a Szomszédnéni Produkciós Iroda részérõl.


A viccmondó verseny amatõrjei és beépített emberei. A Ki a leggyengébb viccmondó? verseny egy logikai csavarra épült, mivel a szervezõk a kiírás, és a jelentkezõk elképzelései ellenére mégiscsak a legjobb poént díjazták. A továbbra is értetlenkedõk feltehetik a kérdést: hogy lehetett valaki a leggyengébb viccmondó, ha utána megnyerte a fesztet?!?


A vérszomjas borbély szintén Monty Python szerzemény. A címszerepben Tóth Szabolcs egyik remeklésének lehettünk a tanúi.


Vigyorban nem szenvedett hiányt a nagyérdemû, a megfelelõ számú és méretû nyusziszemrõl mi gondoskodtunk.


Mire jó a tv képernyõ jobb alsó sarka? Gáspárik Attila mûsorvezetõt semmivel sem lehetett zavarba hozni, ezzel a kérdéssel sem. Sõt, a kilóira tett megjegyzéseket is fél kézzel hárította.


A zilahi csapattól megtudtuk, hogy a nem urbánus környezetben élõ fiatalok a portán tenyésztett háziállatok (disznyók) méltatása révén teremtenek "meg hát" típusú kapcsolatokat. Az elõadás címe: Értelem és érzelem, azaz hogyan csajozzunk falun.


Indián Testvérem hogy kerül ide? -- Manitu sugall, én jön lábszépségversenyre. Uff.


Csók Zsolt, a díjnyertes versenyzõ és a függöny. A szexuális kisebbség egyik tagját alakító humoristának csak hátulról férhettünk a közelébe. A zsûri elõben és spontánul pontozott, így a végén valószínûleg õk sem tudták, hogy ki lesz a Gáspárik Attila által bejelentett nyertes -- és miért.


Világszintû lábszépségek parádéja. Az indiánoknak sajnos nem sikerült bejutni a mezõnybe, mivel szõrtelen volt... az arcuk. (Egy újabb monty-jelenet a színen.)


A Korhatáros Mutatványos kíméletlenül lecsapott a romlatlan ifjúságra, és kissé hosszúra sikeredett produkciójában szorgosan vetkõztetett, és keményített. Borzasztó volt! Ki mondott itt szatírt?!


"Az egyik morgott, a másik szopott." Romulus és Rémusz farkasanyjuk emlõinek elvesztése fölötti siránkozásai a gálaesten. Már annyira ki vannak éhezve, hogy õk tényleg bármelyik farkast, akár a nagy matematikust is...


A Tünet Együttes saját bevallása szerint csak tiszta forrásból merít. Ilyen pl. a Hargita és Enrique Iglesias. Ennek ellenére a meditációs gyakorlat során szépen leléptették a saját pénztárcáikat.


Gyors és egyértelmû mozdulatokkal ért véget a Humorfeszt: Horváth Zsolt nyílt színen fizetett 150 dollárt a szexuális kisebbség imitátorának szolgáltatásaiért. Csak semmi ünnepélyesség!


A Transindex színeváltozása. Kezdeti halvány fellépésünket egy fekete markerrel, a Gálaesten pedig egy reklámzászló áttelepítéssel korrigáltuk.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS